11 daagse najaarsspecial : 11 dagen varen voor de prijs van 8 dagen!

Zeilen in het mooiste natuurschoon, groene omgeving afgewisseld met dorpjes en vele excursiemogelijkheden.
Veel zwemmen en snorkelen op de mooiste plekjes aan de Turkse kust.

Vertrek: 19 oktober 2013

Dag 1: Amsterdam – Marmaris:
Op de luchthaven van Dalaman zal de chauffeur klaar staan om iedereen naar de gezellige Netsel Marina in Marmaris te brengen. De busrit duurt ongeveer 5 kwartier en onderweg kom je langs vele sinaasappelboomgaarden en het groene van deze streek zal zeker verrassend zijn.
De flottieljeleiding zal in Marmaris iedereen hartelijk welkom heten en je naar het schip brengen. De “bootschappen” zullen lekker koud in de koelkast klaarstaan.
’s Avonds, tijdens de maaltijd bij ons vaste restaurant “Caria” kan er kennis gemaakt worden met de andere deelnemers van de flottielje.

Dag 2: Marmaris – Çiftlik
Deze morgen wordt er vers gebakken brood op de steiger gebracht. Na een uitgebreide technische uitleg op het schip en de eerste briefing met verkoelend drankje in de tuin van het zwembad gaan we met zijn allen op weg naar onze eerste aanlegplaats Çiftlik. Het traject is rechtstreeks 14 mijl zodat iedereen alle tijd heeft om rustig het schip te leren kennen. Deze baai is bekend om zijn rotsformaties en gezellige strandje waar veel Turkse dagtoeristen uit de directe omgeving komen. Ons vaste restaurant “Rafet Baba” zal een overheerlijk voorgerechten buffet klaarzetten en zal de grill flink opstoken om het vlees of de vis op te bereiden.

Dag 3: Çiftlik – Sarsala
Vandaag hebben we eerst het gezamenlijk ontbijtbuffet om daarna de trossen los te gooien voor de 38 mijl lange zeildag naar Sarsala. Met het windje ruim gaan we richting de grote baai van Fethiye en Göçek. Daar aangekomen zal de rust en de gemoedelijke sfeer van de kleine baai Sarsala je aangenaam verrassen. De mensen van Sarsala zijn erg gastvrij en zullen er alles aan doen om het iedereen naar de zin te maken. Het terras waar we de maaltijd geserveerd krijgen staat “op het water”, met een geweldig uitzicht op de steiger en een wijde blik op de baai. Een verkoelende duik direct vanaf je eigen zeiljacht of lekker snorkelen langs de bergwand…..kortom een genot om hier te zijn.

Dag 4: Sarsala – Tomb Bay
Wakker worden van de geur van vers brood uit de houtoven van Sarsala. De houtoven en het broodbakken zijn een belevenis op zich en de moeite waard om te bekijken. Na de briefing zal het lastig zijn om Sarsala te verlaten want het is daar zó gemoedelijk en sfeervol maar het zal toch gebeuren want we zetten koers naar een andere prachtige baaitje Tomb Bay. De naam verraad al wat de bijzonderheid van dit baaitje is, er zijn vele graftombes te zien. Deze tombes zijn te bezoeken, het is wel handig om goede schoenen en een lange broek aan te trekken want het “pad” is overwoekerd door struiken. Voor het relaxte gedeelte in deze baai is een bezoek aan de kapper en/of masseur een aanrader.

Dag 5: Tomb bay - Fethiye
Vandaag steken we dwars over de grote baai van Fethiye naar de stad Fethiye zelf. Een hele mooie zeildag met halve wind, maar ook tijd genoeg om even een “lunchstop” te maken in een van de vele pittoreske baaitjes die je onderweg tegen kan komen. De flottieljeleiding zal daar alles over vertellen. De stad Fethiye heeft enorm veel te bieden: de hamam, de markt, scheerbeurt voor de heren, maar ook een excursie naar de Saklikentkloof is aan te raden.

Dag 6: Fethiye - Wallbay
Vanaf Fethiye kunnen we met een heerlijk aandewinds rak zeilend naar deze eindbestemming Wall Bay. De gastvrijheid in Turkije staat hoog in het vaandel. Het bestaat nog echt, mensen die op de steiger staan om je gastvrij te ontvangen en met de lijnen te helpen, die lachend in de meest eenvoudige omgeving een fantastische maaltijd op tafel toveren, die de “linker halve kip” aanprijzen…….kortom die je de tijd van je leven bezorgen. Een bezoekje aan het badhuis van Cleopatra een zeker de moeite waard, je kan erheen met een wandeling van ongeveer een half uur of met je dinghy.

Dag 7: Wall Bay – Göçek
Wakker worden van het geluid van de hanen of van het rinkelen van de bellen van de geiten, lekker genieten van een ontbijt met het kabbelende water om je heen, je wilt eigenlijk niet weg hier maar na de briefing zal het toch gebeuren want we zetten koers naar het gezellige dorpje in het noorden van de baai en wel: Göçek. Weer inkopen doen en water en stroom weer op peil te brengen. Een lief klein dorpje wat de laatste tijd erg aan het groeien is maar de dorpskern is heel gezellig met leuke kleine winkeltjes en terrasjes.

Dag 8: Göçek – Kapi Creek
Alle inkopen weer gedaan, en de briefing achter de rug, dan is het weer tijd om de baaitjes weer op te zoeken. We gaan naar Kapi Creek, een prachtige beschutte baai. Als je vanaf het restaurant een klein stukje naar boven loopt dan kom je op een geweldig uitzichtpunt over het water langs de beide kanten van deze kleine bergrug. Ook is het leuk om het klein dorpje te bezoeken en bij de imam ( met zijn eigen echte moskee) en zijn vrouw een kopje “adaçay” te drinken, dit is een kruidenthee van takjes salie……. voor de liefhebbers dus. Er zijn vrouwen die tapijtjes knopen en honing maken en sokken breien, die ze uiteraard ook willen verkopen. Dit dorpje is ongeveer 20 minuutjes lopen vanaf het restaurant en makkelijk te bereiken.

Dag 9: Kapi Creek – Ekinçik
We gaan weer naar “buiten” langs de mooie kustlijn van Turkije op weg naar de bestemming van deze dag, Ekinçik. Onderweg niet vergeten om bij “Hamburgereiland” naar dolfijnen te zoeken, op deze plek zien we ze erg vaak!
Hoog aan de wind zeilen is nodig vandaag om de kaap Di┼čibilmez te ronden, daarna afvallen en de laatste mijlen met halve wind naar Ekinçik, een prachtige met pijnbomen omringde baai. De avondmaaltijd is luxe met enorm veel keuze in de gerechten maar je mag zéker niet vergeten om een plekje voor het toetje over te houden.

Dag 10: Ekincik – Marmaris
De laatste zeildag is al weer aangebroken. In de vroege ochtend is er gelegenheid om een excursie te maken naar de rivierdelta van Daliyan. Onderweg kom je langs het schildpaddenstrand, de opgravingen van Caunos en de beroemdste rotsgraven van Turkije. Met een laatste aandewinds rak lopen we dan de baai van Marmaris weer aan en de laatste mijlen worden op de teller gezet. Zo ook de afscheidsmaaltijd zullen we weer gebruiken in het Caria restaurant aan de gezellige boulevard van Marmaris.

Dag 11: Marmaris – Amsterdam
Het is weer tijd om naar huis te gaan, of naar een eventuele geboekte accommodatie. De transferbus zal iedereen weer op komen halen om naar de luchthaven te brengen. De flottieljeleiding zal iedereen uitzwaaien bij de bus.