Flottielje route:  Datça  -  8 dagen

Dag 1 Amsterdam-Marmaris:

Bij aankomst voor uw zeilvakantie in Turkije, staat op de luchthaven van Dalaman de chauffeur klaar om u naar Marmaris te brengen. In de Marina wordt u door de flottieljeleiding welkom geheten en naar uw schip gebracht, er volgt de eerste informatie. Afhankelijk van het tijdstip van aankomst is het 's avonds mogelijk tijdens het diner kennis te maken met de andere flottielje gasten.

Dag 2 Marmaris-Çiftlik:
Na de technische uitleg van uw schip is er onder het genot van een drankje een eerste briefing, welke mooie plaatsen gaan we aandoen, de dagroute en vele tips om te genieten tijdens deze eerste flottielje zeildag in de Middellandse zee. In de baai van Marmaris staat bijna altijd wind om uw schip rustig uit proberen. Voor het diner biedt de restauranthouder u een welkomst cocktail aan.

Dag 3 Çiftlik-Sailors Paradise:
Voor deze iets langere flottielje tocht naar het westen is het raadzaam op tijd te vertrekken. De wind is het eerste gedeelte meestal recht op de "kop" zodat er een paar flinke slagen gemaakt moeten worden, omdat het wat eenvoudiger te maken kan je gewoon iets eerder vertrekken. De tocht voert langs het Griekse eiland Symi. Sailors Paradise ligt diep verscholen in de baai en is van afstand lastig te herkennen. Eenmaal aangekomen zult u bemerken waarom deze plek deze naam heeft gekregen.

Dag 4 Sailors Paradise-Datça:
Datça is een geliefde vakantie plaats voor de Turkse bevolking. De meerderheid van de buitenlandse toeristen komen hier per boot. Het gezellige haventje met de vele terrassen kan druk zijn, zodat op tijd binnenlopen verstandig is. Datça is een uitstekende plaats om uw boordproviand weer aan te vullen.

Dag 5 Datça-Sögüt:
Bij de normaal heersende wind is het vandaag een prachtig voordewinds rak. Aan het einde van de grote baai kunnen wij afmeren bij het restaurant Octopus. Voor de liefhebbers van verse vis de aangwezen plek om te genieten.

Dag 6 Sögüt-Bozukale:
Vandaag wordt de terugweg naar Marmaris ingezet, maar we doen eerst nog de "ruige" baai Bozukale aan. Kale betekent: kasteel en Bozuk: verwoest. Bij de ingang van de baai kunt u de resten van het oude kasteel goed zien. In het eenvoudige restaurantje zult u versteld staan van de kwaliteit van het eten en de snelheid van serveren.

Dag 7 Bozukale-Marmaris:
Nog éénmaal de zeilen hijsen en vaak kan er gebruik gemaakt worden van de thermische wind vanaf de bergen. Voor het binnenlopen in de Marina zijn er nog mogelijkheden voor een laatste zwemstop. Voor de liefhebbers is er de mogelijkheid om gezamenlijk het diner te gebruiken in het voor velen bekende restaurant Caria aan de gezellige boulevard.

Dag 8 Marmaris-Amsterdam:
De flottieljeleiding zwaait u uit bij de bus voor de transfer naar de luchthaven van Dalaman.
Onderweg naar huis zult u nog vaak terugdenken aan deze geweldige flottielje zeil vakantie.

Klik hier voor prijzen

Terug naar de flottielje routes 

zeilen turkije