Flottielje route: FETHIYE  -  8 dagen

Dag 1 Amsterdam-Marmaris:

Bij aankomst voor uw zeilvakantie in Turkije, staat op de luchthaven van Dalaman de chauffeur klaar om u naar Marmaris te brengen. Na een mooie rit wordt u in de Marina door de flottieljeleiding ontvangen en naar uw schip gebracht, hier volgt alvast de eerste informatie. Afhankelijk van het tijdstip van aankomst is het 's avonds mogelijk tijdens het diner kennis te maken met de andere deelnemers.

Dag 2 Marmaris-Çiftlik:
Na de technische uitleg van uw schip is er onder het genot van een drankje een eerste briefing, welke mooie plaatsen gaan we aandoen, de dagroute en vele tips om te genieten tijdens deze eerste dag van uw zeilvakantie in Turkije. Voor het diner biedt de restauranthouder u een welkomst cocktail aan.

Dag 3 Çiftlik-Sarsala :
Vandaag een wat langere tocht om het wonderschone gebied rond de baai van Fethiye te bezoeken. De kleine baai Sarsala is van afstand moeilijk te zien, maar éénmaal aangekomen zal de rust u overvallen. Neem vanaf uw boot een verkoelende duik in het glasheldere water van de Middellandse zee.

Dag 4 Sarsala-Fethiye:
Na het ontbijt met het heerlijk vers gebakken brood op weg naar Fethiye. Let goed op aangezien er vaak dolfijnen in de gebied met uw schip komen mee zwemmen. Fethiye is een wat grotere plaats, echter het oude centrum is nog zeer pittoresk. Ook vele oudheden zijn te bezoeken uit de Lycische tijd.

Dag 5 Fethiye-Tersane:
Tersane is een bijzonder eilandje midden in de baai van Göçek. De stilte in de baai met restanten uit de byzantijnse tijd doen je denken aan vroegere tijden. Lamsbout uit de oven is de specialtiteit van dit eenvoudige restaurantje.

Dag 6 Tersane-Ekinçik:
De tocht van vandaag voert langs de ruige Turkse kusten naar de diep verscholen baai van Ekinçik. In het hoger gelegen restaurant wacht ons na het diner een verrassing. Camera's meenemen. Zoals overal kunt u ook hier vanaf de boot een verfrissende duik nemen in het azuurblauwe water.

Dag 7 Ekinçik-Marmaris :
's Morgens is er de mogelijkheid voor een excursie naar Caunos of naar de modderbaden. Voor de laatste keer de zeilen hijsen op weg naar de thuishaven Marmaris. Onderweg zijn er mogelijkheden voor een zwem- of lunchstop voor u in de Marina gaat aanmeren. Voor de liefhebbers is er de mogelijkheid om gezamenlijk het diner te gebruiken in het voor velen bekende restaurant Caria aan de gezellige boulevard.

Dag 8 Marmaris-Amsterdam:
De flottieljeleiding zwaait u uit bij de bus voor de transfer naar de luchthaven van Dalaman.
Vanuit het vliegtuigraampje heeft u vaak nog een prachtig panorama van dit geweldige zeilgebied.

Klik hier voor prijzen

Terug naar de flottielje routes

zeilen turkije