Flottielje route: GOCEK / FETHIYE - 15 dagen

Dag 1 Amsterdam-Marmaris:

Bij aankomst voor uw zeilvakantie in Turkije, staat op de luchthaven van Dalaman de chauffeur klaar om u naar Marmaris te brengen. Na een mooie rit door het prachtige landschap wordt u in de Marina door de flottieljeleiding ontvangen en naar uw schip gebracht, er volgt de eerste informatie. Afhankelijk van het tijdstip van aankomst is het 's avonds mogelijk tijdens het diner kennis te maken met de andere deelnemers.

Dag 2 Marmaris-Çiftlik:
Na de technische uitleg van uw schip is er onder het genot van een drankje een eerste briefing, welke mooie plaatsen gaan we aandoen, de dagroute en vele tips om te genieten tijdens deze eerste flottielje zeildag in de Middellandse zee. In de baai van Marmaris staat bijna altijd wind om uw schip rustig uit proberen. Voor het diner biedt de restauranthouder u een welkomst cocktail aan.

Dag 3 Çiftlik-Sarsala :
Vandaag een wat langere tocht om het wonderschone gebied rond de baai van Fethiye te bezoeken. De kleine baai Sarsala is van afstand moeilijk te zien, maar éénmaal aangekomen zal de rust u overvallen. Neem vanaf uw boot een verkoelende duik in het glasheldere water.

Dag 4 Sarsala- Göçek:
Na het ontbijt met het heerlijk vers gebakken brood op weg naar Göçek. Rechtstreek is dit een korte tocht en derhalve heeft u alle gelegenheid een mooie ankerplaats op te zoeken of een slag te maken in de Golf van Fethiye, waar veelal dolfijnen gezien worden. Goçek is een wat groter plaatsje met een gezellig centrum.

Dag 5 Göçek-Fresh Water Bay:
Met vaak een stukje hoog aan de wind zal dit een prachtige tocht worden. Onderweg naar Fresh water Bay vaart u langs ontelbare Byzantijnse resten. De naam zegt het al, u zwemt hier in afwisselend warm en zeer koud water doordat er zoetwater bronnen in de baai ontspringen.

Dag 6: Fresh Water Bay-Tersane:
Tersane is een bijzonder eilandje midden in de baai van Göçek. De stilte in de baai met restanten uit de byzantijnse tijd doen je denken aan vroegere tijden. Lamsbout uit de oven is de specialtiteit van dit eenvoudige restaurantje.

Dag 7 Tersane-Fethiye:
Na het ontbijt met het heerlijk vers gebakken brood op weg naar Fethiye. Let goed op aangezien er vaak dolfijnen in de gebied met uw schip komen mee zwemmen. Fethiye is een wat grotere plaats, echter het oude centrum is nog zeer pittoresk. Turkse thee drinken op de boulevard is een "must".

Dag 8 Fethiye vrije zeildag:
Naast een heerlijk dagje zeilen in de Golf van Fethiye zijn er vele mogelijkheden. Een scooter of een auto huren om op eigen gelegenheid de omgeving te verkennen. Ook kunt u deelnemen aan een excursie naar het Turkse binnenland en het natuurwonder Saklikent, een imposante kloof met snel stromende riviertjes.

Dag 9 Fethiye-Boynuz Bükü:
Vandaag een mooie tocht en ook gelegenheid tussen het zeilen door een zwem- of lunchstop te maken. Een slag via de Golf van Fethiye vervolmaakt deze zeildag en de kans is groot om in dit gebied dolfijnen tegen te komen. In Boynuz Bükü is het heerlijk vertoeven onder de schaduwrijke bomen en genieten van een heerlijk diner.

Dag 10 Boynuz Bükü-Wall Bay:
Wall Bay is over de weg niet te bereiken en alles voor het restaurantje wordt met bootjes aangevoerd. Vanuit deze aanlegplaats kunt u wandelend of met het bijbootje de resten van het badhuis van Cleopatra bezoeken. Een ideale plek om te snorkelen.

Dag 11 Wall Bay-Karacaören:
We steken de Golf van Fethiye over op zoek naar het rif van Karacaören. Een meestal ruime wind zal ons naar deze mooie plek brengen. Achter het rif zijn ankerboeien en voor het restaurant wordt u met een bootje opgehaald. Karacaören is één van de beste plekjes om te snorkelen.

Dag 12 Karacaören-Kapi Creek:
Ook Kapi Creek is over de weg niet te bereiken en alles voor het restaurantje wordt met een bootje aangevoerd. Vanuit deze aanlegplaats kunt u wandelend naar een kleine berg nederzetting met prachtige uitzichtpunten onderweg. Vaak is er verse kreeft verkrijgbaar.

Dag 13 Kapi Creek- Ekinçik:
De tocht van vandaag voert langs de ruige Turkse kusten naar de diep verscholen baai van Ekinçik. In het hoger gelegen restaurant wacht ons na het diner een verrassing. Camera's meenemen. Zoals overal kunt u ook hier vanaf de boot een verfrissende duik nemen in het azuurblauwe water van de Middellandse zee.

Dag 14 Ekinçik-Marmaris :
's Morgens is er de mogelijkheid voor een excursie naar Caunos of naar de modderbaden. Voor de laatste maal de zeilen hijsen op weg naar de thuishaven Marmaris. Onderweg zijn er mogelijkheden voor een zwem- of lunchstop voor u in de Marina gaat aanmeren. Voor de liefhebbers is er de mogelijkheid om gezamenlijk het diner te gebruiken in het voor velen bekende restaurant Caria aan de gezellige boulevard.

Dag 15 Marmaris-Amsterdam:
De flottieljeleiding zwaait u uit bij de bus voor de transfer naar de luchthaven van Dalaman. Vanuit het vliegtuigraampje heeft u vaak nog een prachtig panorama van dit geweldige zeilgebied.

Klik hier voor prijzen

Terug naar de flottielje routes 

zeilen turkije