Flottielje route: GOKOVA Special - 15 dagen
Englisch Harbour, Çatι en Akbük en het Griekse eiland Simi

Dag 1 Amsterdam-Marmaris:

Bij aankomst voor uw zeilvakantie in Turkije, staat op de luchthaven van Dalaman de chauffeur klaar om u naar Marmaris te brengen. Na een mooie rit door het prachtige landschap wordt u in de Marina door de flottieljeleiding ontvangen en naar uw schip gebracht, er volgt de eerste informatie. Afhankelijk van het tijdstip van aankomst is het 's avonds mogelijk tijdens het diner kennis te maken met de andere deelnemers.

Dag 2 Marmaris- Çiftlik:
Na de technische uitleg van uw schip is er onder het genot van een drankje een eerste briefing, welke mooie plaatsen gaan we aandoen, de dagroute en vele tips om te genieten tijdens deze eerste flottielje zeildag in de Middellandse zee. Voor het diner biedt de restauranthouder u een welkomst cocktail aan.

Dag 3 Çiftlik- Sailors Paradise:
Voor deze iets langere tocht naar het westen is het raadzaam op tijd te vertrekken. De wind is het eerste gedeelte meestal recht op de "kop" zodat er een paar flinke slagen gemaakt moet worden, omdat het wat eenvoudiger te maken kan je gewoon iets eerder vertrekken. De tocht voert langs het Griekse eiland Symi. Sailors Paradise ligt diep verscholen in de baai en is van afstand lastig te herkennen. Eenmaal aangekomen zult u bemerken waarom deze plek deze naam heeft gekregen.

Dag 4 Sailors Paradise-Palamut:
Palamut is van origine een oud Turks visserplaatsje. Een klein onbewoond eilandje voor Palamut is een goed herkenningspunt. Een diner op het strand en genieten van een zwoele zomeravond, u waant zich in een andere wereld.

Dag 5 Palamut-Cökertme:
Vandaag een iets langere tocht maar zeker de moeite waard. Na het passeren van de kaap bij Knidos zal de wind meestal "half" komen en we heel relaxed Cökertme kunnen aanlopen. Bij het aanleggen kan er een stevige wind van de bergen komen, maar de medewerkers van Captain Ibrahim zullen op verzoek aan boord komen om de aanlegprocedure vlekkeloos te laten verlopen. In het familie restaurant van Captain Ibrahim ontstaan vaak de meest gezellige avonden bij een uitstekende maaltijd.

Dag 6 Cökertme-Akbuk:
In Akbuk heeft de tijd stil gestaan en geeft het gevoel terug in de tijd te zijn. Het kristal heldere water nodigt u uit voor een verfrissende duik in deze azuurblauwe baai.

Dag 7 Akbuk-Englisch Habour:
Englisch Habour is één van de best beschutte en verscholen baaien in dit gebied. Tijdens WO II hebben de Engelsen hier een basis gehad. De ingang van de baai is van afstand moeilijk te herkennen, maar éénmaal aangekomen waant u zich in het paradijs.

Dag 8 Englisch Habour-Buyuk Cati:
Vandaag steken we over naar het zeer fascinerende baai, die geheel verlaten is. Op anker en met een lijn naar de kant wordt er aangelegd. Zelf aan boord koken of in overleg met de flottieljeleiding een "eetfeestje" op het verlaten strand?

Dag 9 Buyuk Cati-Cökertme:
Om een extra lange tocht morgen te voorkomen, zal iedereen een hernieuwd bezoek aan Captain Ibrahim toejuichen en o.a. genieten van het heerlijke voorgerechten buffet.

Dag 10 Cökertme-Knidos:
Het aankomen in Knidos is een openbaring door vele resten uit ver vervlogen tijden die de natuurlijke haven omringen. Knidos was vroeger een welvarende havenstad en is nu één groot openluchtmuseum met restanten uit de vierde eeuw voor Christus.

Dag 11 Knidos-Ova Bükü:
Dichterbij gekomen zijn de twee wachtposten bij de ingang van de baai goede herkenningspunten. Er is water en stroom op de kade. Oguns Place is een geweldig restaurant, in de keuken kunt u kiezen uit de bijzondere gerechten die door Ogun en zijn zus Semra worden gemaakt.

Dag 12 Ova Bükü- Symi (Griekenland):
Met een meestal voordewindse koers bereiken wij het typisch Griekse plaatsje Symi op het gelijknamige eiland. Onderweg hebben wij het gastenvlaggetje vervangen en leggen aan midden in het centrum. Indien er op tijd binnengelopen wordt is het mogelijk met een scooter of auto het klooster van Panormitis te bezoeken.

Dag 13 Symi (Griekenland)- Bozukale:
Vandaag wordt de terugweg naar Marmaris ingezet, maar we doen eerst nog de "ruige" baai Bozukale aan. Kale betekent: kasteel en Bozuk: verwoest. Bij de ingang van de baai kunt u de resten van het oude kasteel goed zien. In het eenvoudige restaurantje zult u versteld staan van de kwaliteit en de snelheid van het opdienen.

Dag 14 Bozukale-Marmaris:
Nog éénmaal de zeilen hijsen en vaak kan er gebruik gemaakt worden van de thermische wind vanaf de bergen. Voor het binnenlopen in de Marina zijn er nog mogelijkheden voor een laatste zwemstop. Voor de liefhebbers is er de mogelijkheid om gezamenlijk het diner te gebruiken in het voor velen bekende restaurant Caria aan de gezellige boulevard.

Dag 15 Marmaris-Amsterdam:
De flottieljeleiding zwaait u uit bij de bus voor de transfer naar de luchthaven van Dalaman. Onderweg naar huis zult u nog vaak terugdenken aan deze geweldige vakantie en tot de ontdekking komen, dat ook twee weken flottielje zeilen veel te kort is om alles goed te kunnen bekijken.

Klik hier voor prijzen

Terug naar de flottielje routes 

zeilen turkije