Flottielje route:  KNIDOS /  SIMI  (Griekenland)  -  15 dagen

Dag 1 Amsterdam- Marmaris:

Bij aankomst voor uw zeilvakantie in Turkije, staat op de luchthaven van Dalaman de chauffeur klaar om u naar Marmaris te brengen. In de Marina wordt u door de flottieljeleiding ontvangen en naar uw schip gebracht, er volgt de eerste informatie. Afhankelijk van het tijdstip van aankomst is het 's avonds mogelijk tijdens het diner kennis te maken met de andere flottielje zeilers.

Dag 2 Marmaris Çiftlik:
Na de technische uitleg van uw schip is er een eerste briefing, welke mooie plaatsen gaan we aandoen, de dagroute en vele tips om te genieten tijdens deze eerste flottielje zeildag in de Middellandse zee. In de baai van Marmaris staat bijna altijd wind en geen golven om uw schip rustig uit proberen. Voor het diner is er een uitstekend restaurantje en de eigenaar zal u met een welkomstcocktail begroeten.

Dag 3 Çiftlik-Sailors Paradise:
Voor deze wat langere tocht is het raadzaam op tijd de trossen los te gooien. De tocht voert langs de Griekse eilanden Rhodos en Symi, welke laatste wij morgen zullen bezoeken. Sailors Paradise ligt diep in de baai verscholen en eenmaal aangekomen zult u begrijpen waarom deze plek deze naam heeft gekregen.

Dag 4 Sailors Paradise-Symi (Griekenland):
Na het ontbijt met het heerlijk vers gebakken brood op weg naar het Griekse eiland Symi. Meestal zullen er een paar flinke slagen gemaakt moeten worden om het gezellige haventje van Symi binnen te lopen. Met een scooter of auto is het een schitterende tocht naar de baai van Panormitus met het beroemde klooster met aartsengel Michael. 's Avonds genieten van Souvlaki of een heerlijke Mousaka aan de rand van het gezellige haventje.

Dag 5 Symi (Griekenland)-Ovabükü:
De baai van Ovabükü is goed te herkennen aan de twee wachtposten bij de ingang van de baai. Er is water en stroom op de kade. Oguns Place is een geweldig restaurant, in de keuken kunt u kiezen uit steeds wisselende bijzondere gerechten.

Dag 6 Ovabükü- Sögüt:
Sögüt is geheel achter in de grote baai gelegen vlak bij het plaatsje Bozburun. Op de steiger van het restaurant is water en stroom. Achter de steiger is het te ondiep voor schepen, maar wel heerlijk zwemwater. De prachtige douches zijn vrij te gebruiken. De liefhebbers van verse vis of calamaris kunnen hier hun hart ophalen, maar er zijn ook heerlijke vleesgerechten, het water loopt in de mond bij de aanblik van het geweldige voorgerechtenbuffet.

Dag 7 Sögüt-Orhaniye:
Naar Orhaniye is het bijna altijd een zeer ontspannen tocht met "halve" tot "bakstag" wind. Tot vlak voor deze diepe baai is de ingang lastig te herkennen, maar het in de baai gelegen eilandje met een oude burcht is een goed herkenningspunt. Let op: Er lopen vaak Kamelen "over" het water ! Er loopt een lange zandbank in de baai, die ruim genomen moet worden. Bij onze aanlegplaats zijn douches en een zwembad, die vrij te gebruiken zijn.

Dag 8 Orhaniye-Selimiye:
Vandaag slechts een korte afstand naar Selimiye, maar biedt vele mogelijkheden: één van de vele mooie baaien opzoeken voor een zwem- of lunchstop, een paar extra slagen maken in de grote baai of op tijd binnen lopen voor de bezoek aan de lokale markt. In het dorpje is een kapper voor een heerlijke scheerbeurt voor de heren.

Dag 9 Selimiye-Dirsek:
Naar de baai van Dirsek loopt geen weg en is alleen bereikbaar per boot. Voor het restaurant wordt alles dan ook per bootje aangevoerd. Voor garnalen liefhebbers is dit de juiste plek. Heerlijk zwemmen vanaf de boot in het kristal heldere water of de bergen beklimmen voor geweldige foto's. Het verse brood voor uw ontbijt wordt 's morgens vroeg in de houtoven gebakken.

Dag 10 Dirsek-Palamut:
Palamut is van oorsprong een klein Turks vissersplaatsje. Een klein onbewoond eilandje voor het haventje van Palamut is een goed herkenningspunt. Een diner op het strand en genieten van een zwoele zomeravond, u waant zich in een andere wereld.

Dag 11 Palamut-Knidos:
Vanaf onze aanlegplaats in Knidos heeft u uitzicht op het oude Romijnse amfitheater en de vele oude resten uit ver vervlogen tijden. Hier heeft eens het eerste vrouwlijke naaktbeeld gestaan van Afrodite, die nu in het museum in Bodrum is opgesteld. Tijdens een wandeling naar de vuurtoren heeft men prachtige vergezichten. Knidos was vroeger een welvarende havenstad en is nu een groot openluchtmuseum.

Dag 12 Knidos-Datça:
Datça is een geliefde vakantie plaats voor de Turkse bevolking. De meerderheid van de buitenlandse toeristen komt hier per boot. Het gezellige haventje met de vele terrassen kan druk zijn, zodat op tijd binnenlopen verstandig is. Datça is een uitstekende plaats om uw boordproviand weer aan te vullen.

Dag 13 Datça-Bozukale:
Vandaag wordt de terugweg naar Marmaris ingezet, maar we doen eerst nog de "ruige" baai Bozukale aan. Kale betekent: kasteel en Bozuk: verwoest. Bij de ingang van de baai kunt u de resten van het oude kasteel goed zien. In het eenvoudige restaurantje zult u versteld staan van de kwaliteit en de snelheid van het opdienen.

Dag 14 Bozukale-Marmaris:
Nog éénmaal de zeilen hijsen en vaak kan er gebruik gemaakt worden van de thermische wind vanaf de bergen. Voor het binnenlopen in de Marina zijn er nog mogelijkheden voor een laatste zwemstop. Voor de liefhebbers is er de mogelijkheid om gezamenlijk het diner te gebruiken in het voor velen bekende restaurant Caria aan de gezellige boulevard.

Dag 15 Marmaris-Amsterdam:
De flottieljeleiding zwaait u uit bij de bus voor de transfer naar de luchthaven van Dalaman. Onderweg naar huis zult u nog vaak terugdenken aan deze geweldige vakantie en tot de ontdekking komen, dat ook twee weken flottielje zeilvakantie veel te kort is om alles goed te kunnen bekijken.

Klik hier voor prijzen

Terug naar de flottielje routes 

zeilen turkije