Flottielje route: SELIMIYE route inclusief het Griekse eilandje Simi  -  8 dagen

Dag 1 Amsterdam-Marmaris:

Bij aankomst voor uw zeilvakantie in Turkije, staat op de luchthaven van Dalaman de chauffeur klaar om u naar Marmaris te brengen. In de Marina wordt u door de flottieljeleiding ontvangen en naar uw schip gebracht, er volgt de eerste informatie. Afhankelijk van het tijdstip van aankomst is het 's avonds mogelijk tijdens het diner kennis te maken met de andere zeilliefhebbers.

Dag 2 Marmaris-Çiftlik:
Na de technische uitleg van uw schip is er onder het genot van een drankje een eerste briefing, welke mooie plaatsen gaan we aandoen, de dagroute en vele tips om te genieten tijdens deze eerste flottielje zeildag in de Middellandse zee. In de baai van Marmaris staat bijna altijd wind om uw schip rustig uit proberen. Voor het diner biedt de restauranthouder u een welkomst cocktail aan.

Dag 3 Çiftlik-Dirsek :
Vandaag een wat langere tocht en het is raadzaam op tijd te vertrekken. De wind is in het eerste gedeelte meestal recht "op de kop" zodat er een paar flinke slagen gemaakt moeten worden, om het wat eenvoudiger te maken kan je gewoon iets eerder vertrekken. De tocht voert langs het Griekse eiland Symi, dat we later nog zullen bezoeken. Dirsek ligt diep verscholen in de baai en is van afstand lastig te herkennen. Voor de liefhebbers van verse garnalen is dit de best plek.

Dag 4 Dirsek-Symi (Griekenland):
Met een meestal hoog aan de windse koers bereiken wij het typisch Griekse plaatsje Symi op het gelijknamige eiland. Onderweg hebben wij het gastenvlaggetje vervangen en leggen aan midden in het centrum met vele terassen rondom het gezellige haventje. Indien men op tijd binnen is, kan men 's middags met een scooter of auto het klooster van Panormitus bezoeken.

Dag 5 Symi (Griekenland)-Selimiye:
Met meestal een "voordewinds" rak naar de grote baai van Selimiye. Aan het einde van de baai kunnen wij aanleggen bij het Restaurant Luna Begonvil, een schitterende plek om heerlijk te luieren. De lokale markt is een belevenis en geeft een uitstekende indruk van het lokale leven in dit nog typisch Turkse plaatsje.

Dag 6 Selimiye-Bozukale:
Vandaag wordt de terugweg naar Marmaris ingezet, maar we doen eerst nog de "ruige" baai Bozukale aan. Kale betekend: kasteel en Bozuk: verwoest. Bij de ingang van de baai kunt u de resten van het oude kasteel goed zien. In het eenvoudige restaurantje zult u versteld staan van de kwaliteit en de snelheid van het serveren van de heerlijke maaltijden.

Dag 7 Bozukale-Marmaris:
Alweer de laaste flottielje zeil dag op weg naar Marmaris. Vaak kan men gebruik maken van de thermische wind vanaf de bergen, voor een heerlijke zeiltocht. 's Avonds is er gelegenheid voor een afscheidsdiner aan de gezellige boulevard.

Dag 8 Marmaris - Amsterdam:
Het transfer busje haalt u op in de Marina voor de transfer naar de luchthaven Dalaman. Het zal zwaar vallen, afscheid te nemen van de flottieljeleiding.

Klik hier voor prijzen

Terug naar de flottielje routes 

zeilen turkije