SOUTHERN COMFORT – “Exclusive charter only”.                 zeilvakantie

Met een eigen gezelschap van maximaal 4 personen zeilt u samen met schipper/eigenaar Ton het zeilschip ‘Southern Comfort’.

De 14,5 meter lange Bavaria 47 uit 2009 is een modern en volledig uitgerust schip met drie slaapcabines, twee douche-/toiletcabines, een comfortabele salon met volledig uitgeruste keuken en een ruime cockpit. Ook is er een buitendouche om je na het zwemmen even af te spoelen.

Voor bescherming tegen de zon zijn er tenten, een sprayhood en grote bimini, zodat het buiten super vertoeven is. Met veel kussens in je rug kun je genieten van het goede leven. Ervaren, gevorderd of beginnend, voor de ervaren schipper maakt het niet uit. Rust en genieten staan voorop. Ervaring op het gebied van zeilen is daarom ook niet vereist, maar wil je zelf leren zeilen? De schipper zal je graag alle principes van het zeilen rustig en zonder stress bij brengen.

Heb je al (veel) zeilervaring, leef je dan maar lekker helemaal uit. High Tec laminaat zeilen en een super grote gennaker zorgen voor de power die zal zorgen voor een big smile!

Mooi zeilgebied!

Samen zeilen langs de ongerepte kust, aanleggen bij kleine dorpjes waar je het traditionele leven van Turkije leert kennen en relaxen in door pijnbomen omzoomde baaien waar het water écht blauw en kristalhelder is. De opstaphaven ligt in Gocek, ook wel het Monaco van Turkije genoemd. De “SC” heeft als vertrekpunt de super de luxe Marina Türk Marin, op wandel afstand van het gezellige Gocek. Dit gezellige dorp ligt slechts 20 minuten van Dalaman airport.

Alle vrijheid

Het programma zal bij aankomst, onder het genot van een welkomstdrankje, in overleg worden samengesteld, waarbij we uiteraard rekening zullen moeten houden met de weersomstandigheden en de wensen en samenstelling van uw gezelschap. Tevens zullen de eerste veiligheidszaken en het aanleggen van de boordkas*, besproken worden. 

De afvaart is afhankelijk van de aankomsttijd, het “even bijkomen van de reis”, het inslaan van de proviand en de basis instructie aan de opvarenden om veilig uit te varen. In de meeste gevallen wordt er dus pas de volgende dag uitgevaren.
Cultuur snuiven, snorkelen, veel of weinig zeilen, sportief zeilen of gewoon lekker rustig aan; de gast bepaalt. Maar, zoals het hoort op een schip, zal de schipper het laatste woord hebben.

Samen wordt dus bepaald hoeveel er per dag wordt gezeild. Voor overnachtingen kan worden gekozen uit baaien, waar veelal een restaurant aanwezig is, of havens. Houd er rekening mee dat de havenkosten door de groep zelf moeten worden voldaan. Hiervoor wordt een boordkas aangelegd. Uit deze boordkas worden ook de kosten voor eten en drinken aan boord betaald. Normaal gesproken wordt het ontbijt en de lunch door de groep aan boord klaar gemaakt. Voor de diners wordt  aangelegd of geankerd vlakbij een restaurantje.

Gezellige schipper met veel ervaring

Ton, de eigenaar van de ‘SC’ is een zeer ervaren zeiler en vaart zelf al meer dan vijftien jaar langs de Turkse Zuidwestkust en kent dus vele mooie plaatsjes en gezellige restaurantjes. Omdat er altijd dichtbij een goed beschutte baai te vinden is, is dit zeilgebied bovendien zeer veilig.

Gezien het fantastische weer en de volledige uitrusting van de ‘SC’ is slechts weinig bagage nodig: alleen je persoonlijke zaken en wat lichte kleding. Verder is alles aanwezig: zeiljacks, zwemvesten, veiligheidslijnen en alles wat het verblijf aan boord comfortabel maakt.

         zeilen turkije


Technische gegevens van de ‘Southern Comfort’

- Bouwjaar 2009
- Lengte: 14,49 meter
- Breedte: 4,39 meter
- Diepte: 2,25 meter
- Zeilen: High Tec laminaat
- grootzeil en genua
- Gennaker
- Motor: 78 pk diesel Volvo Penta
- Boegschroef

- Internet aan boord !!!


One way

One way charter is mogelijk voor mensen die grote afstanden willen afleggen en veel willen zeilen. Er wordt dan afhankelijk van de beschikbare tijd, een speciaal programma op maat gemaakt dat aan al uw eisen zal voldoen. De one way charter vertrekt altijd vanuit Gocek en kan afhankelijk van de weersomstandigheden eindigen in Marmaris, Datca, Orhaniye of in Fethiye. De transfer naar de luchthaven van Dalaman wordt dan uiteraard geregeld. De transfer tijd naar Dalaman ligt tussen 45 en 120 minuten, afhankelijk van de plaats.


Tarief

• Alleen exclusieve charter mogelijk, Euro 2750 per week 
(max. 4 personen, 2 cabins. U heeft het hele schip voor uw groep exclusief en er gaan dus geen andere gasten mee)

Tarieven zijn exclusief vliegtickets, transfers, boordkas. De vliegtickets kunnen wij tegen aantrekkelijke tarieven voor u verzorgen. Optioneel: Een “First mate” aan boord die voor u ontbijt en lunch verzorgd, Euro 350 per week.

Boordkas

Voor de maaltijden en drankjes wordt een boordkas aangelegd: *Boordkas wordt door de gasten aangelegd waarbij de schipper tijdens de reis wordt vrijgehouden. Uit de boordkas worden alle kosten betaald, zoals transitlog ( 50 Euro ), (eventuele) schoonmaak en waskosten ( 50 Euro ), diesel, havengelden, levensmiddelen aan boord en drank en eten in restaurants. Gemiddeld komen deze kosten uit tussen de 250 en 350 Euro per persoon per week, maar is natuurlijk sterk afhankelijk van uw bestedingspatroon.
 

Ton

 

ton

 

ton

 

ton

 

ton

 

ton

 

ton

 

ton

 

ton

 

ton

 

ton