Beneteau Oceanis 473 + schipper Jan                                  

Wil je graag zeilen in Turkije, maar doe je dat liever niet op eigen gelegenheid? Kies dan voor een meezeilvakantie. Steek de handen uit de mouwen en ontdek al het moois dat de Turkse Zuidwestkust te bieden heeft.

Met een groepje van 4 tot 6 personen zeilt u samen met schipper/eigenaar Jan Hordijk het zeilschip ‘Louise’. De 14,5 meter lange Bénéteau Oceanis 473 is een modern en volledig uitgerust schip met drie slaapcabines, twee douche-/toiletcabines, een comfortabele salon met keuken en een ruime cockpit. Ook is er een buitendouche om je na het zwemmen even af te spoelen. Voor bescherming tegen de zon zijn er tenten (een sprayhood en bimini), zodat het buiten super vertoeven is. Met veel kussens in je rug kun je genieten van het goede leven.

      zeilen turkije

Ervaren, gevorderd of beginnend, voor de schipper is het een eer je aan boord te hebben en meer ervaren van boord te laten gaan. Ervaring is daarom ook niet vereist. Ben je leergierig? De schipper, een ervaren coach, ziet het als een uitdaging om je alle principes van het zeilen bij te brengen.

Heb je al (veel) zeilervaring, leef je dan helemaal uit.
Samen zeilen jullie langs de ongerepte kust, leggen aan nabij kleine dorpjes waar je het traditionele leven van Turkije leert kennen en relaxen in door pijnbomen omzooide baaien waar het water écht blauw en kristalhelder is.

Het programma zal bij aankomst in overleg met de groep worden samengesteld. Van tevoren is alleen bekend of er vanuit Fethiye oost- of westwaarts wordt gevaren. Uiteraard wordt rekening gehouden met de weersomstandigheden en de wensen van de groep.

Cultuur snuiven, snorkelen, veel of weinig zeilen, sportief zeilen met blister; de gast bepaalt. Maar, zoals het hoort op een schip, zal de schipper het laatste woord hebben. Samen wordt dus bepaald hoeveel er per dag zal worden gezeild. Voor overnachtingen kan worden gekozen uit baaien, waar veelal een restaurant aanwezig is, of havens. Houd er rekening mee dat de havenkosten door de groep zelf zullen moeten worden voldaan. Hiervoor wordt een boordkas aangelegd. Uit deze boordkas worden ook de kosten voor eten en drinken aan boord betaald. Normaal gesproken zullen het ontbijt en de lunch door de groep aan boord worden klaar gemaakt. Voor de diners zal worden aangelegd of geankerd vlakbij een restaurantje.

Jan, de eigenaar van de ‘Louise’ en een zeer ervaren wedstrijdzeiler vaart zelf al meer dan twaalf jaar langs de Turkse Zuidwestkust en kent dus alle mooie plaatsjes en gezellige restaurantjes. Dit zeilgebied is bovendien zeer veilig omdat er dichtbij altijd een goed beschutte baai te vinden is.

Gezien het fantastische weer en de volledige uitrusting van de ‘Louise’ is slechts weinig bagage nodig: alleen je persoonlijke zaken en wat lichte kleding. Verder is alles aanwezig: zeilpakken, zwemvesten, veiligheidslijnen en alles wat het verblijf aan boord comfortabel maakt.

Technische gegevens van de ‘Louise’:
- Lengte: 14,48 meter
- Breedte: 4,31 meter
- Diepte: 2,10 meter
- Zeilen: grootzeil, genua en blister
- Motor: 78 pk diesel Volvo Penta

zeilen turkije

 

zeilen turkije

 

zeilen turkije

 

zeilen turkije

 

zeilen turkije

 

zeilen turkije