Koken met passie

Dat geldt zeker voor onze chefkoks. Een van onze "oud" chefkoks, tegenwoordig woonachtig in Nederland en werkzaam als chefkok in een restaurant, leert U graag de fijne kneepjes van de lokale keuken. Zo bezoekt u samen met hem en de kapitein lokale marktjes, doet gezamenlijk de inkopen, komen er verschillende kookthema's aan bod en leert u op een relaxte manier alles over koken. Uiteraard is er genoeg tijd over om heerlijk te genieten van het zeilen en het maken van eventuele excursies.
 

Een culturele kookrondreis per klassiek zeilschip!

Waar ligt de culinaire oorsprong van onze multiculturele samenleving? De oriëntaalse keuken ademt een rijke historie en laat over de hele wereld een spoor van kookstijlen na.


Mila Thijssen-Hatuluwaja neemt je een week lang mee op een zeilcruise langs de kust van Turkije. Door de talloze invasies van vreemde volkeren kent Turkije een smaakvolle versmelting van kookculturen, het land heeft dan ook veel verschillende keukens. 

 zeilvakantie Turkije     Zeilvakantie turkije

Programma

Je hoeft zelf niet te zeilen, want dat doet de crew! Je werkt met wisselende kookthema's en om de dag is een rustdag ingepland, zodat je optimaal van de zeilcruise kunt genieten. Het schip legt aan in kleurrijke haventjes en idyllische baaien. Vanaf de boot maak je ook uitstapjes aan land en doe je zelf verschillende inkopen op lokale markten.

Aan het einde van een leuke en leerzame week bereid je ook zelf, met hulp van Mila en de Turkse kok, het Captain's Diner: een tafel vol met de heerlijkste gerechten!

Een heerlijke relaxte week waarbij het zeilen, de cultuur en veel plezier hebben met elkaar 

zeilvakantie

 

zeilvakantie Turkije

 

zeilvakantie Turkije