Duiken terwijl je verblijft op een Turkse schoener

Je verblijft aan boord van de een comfortabel houten jacht, van vele gemakken voorzien. De hele week word je in de watten gelegd door de crew. Lekker eten, koele drankjes, comfortabele accommodatie en iedere dag begeef je je in een paradijselijke omgeving.

Grillige witte rotsen, stranden, kleurige bloemen en vele pijnbomen sieren de kustlijn. Overblijfselen van de afgelopen 5000 jaar geschiedenis kom je overal tegen zowel boven als onder water.

De duikschool waar we mee samenwerken legt vooral de nadruk op hoge kwaliteit. Het is namelijk een Padi 5* Gold Palm Resort- school. Dit wil zeggen dat ze duikers trainen van beginner tot instructeur. Het duikteam heeft enorm veel ervaring. Ze hebben gewerkt met de meest prestigieuze duikcentra van de hele wereld en hun inzet is groot. Je krijgt dan ook de beste duiktraining.

Zeilvakantie Turkiej     Zeilvakantie Turkije

Uiteraard zijn duikers met brevet en (meer) ervaren duikers van harte welkom aan boord. Zij maken minimaal tien duiken (waaronder 1 nachtduik) op verschillende duikplaatsen onder begeleiding van een Duikgids. In Turkije is het verplicht voor buitenlanders om met een duikgids te duiken. Het voordeel hiervan is dat hij/zij je natuurlijk naar de beste duikstekken brengt.

Op zondag worden alle logboeken door de duikcrew bekeken om vervolgens een algemeen duikplan voor die week op te stellen. Er wordt speciaal gelet op het aantal gemaakte duiken, max. diepte, en luchtverbruik. Indien nodig zal de gebrevetteerde groep verder opgesplitst worden zodat elke duiker - ervaren, onervaren of een ‘beetje’ ervaren - een mooie passende duikweek tegemoet gaat.

 

Zeilvakantie Turkije     Zeilvakantie Turkije   

Duikgebied

De kusten van Griekenland en Turkije hebben heel veel te bieden onder water. De duikcondities zijn ideaal, het hele duikseizoen door. Zoals je al weet dankt de Blue Cruise zijn naam aan het heldere blauwe water. Van maart tot november, is het zicht onder water meer dan 30 meter en de temperatuur ligt tussen de 16 C en 31 C.
Het onderwaterlandschap bestaat uit kliffen, dramatische diepten en grotten waar je in kunt zwemmen. Hiervan zijn de wanden vaak bekleed met koraal en zeer kleurvol. Ideaal om mooie foto’s onder water te maken.

Zeilvakantie Turkije     zeilvakantie Turkije

Cursusssen

De Padi duikschool geeft een breed scala aan duikcursussen, van beginner tot instructeur. Voor de beginnerstraining kan iedereen meedoen. De Padi-open-water-duikcursus is je eerste stap om een hele nieuwe wereld te ontdekken. Je leert hoe het is om te duiken tussen riffen, om een wrak onder water te onderzoeken en om kennis te maken met het leven onder water.

De mogelijkheden in Griekenland en Turkije zijn eindeloos.

NIET DUIKEN ?

Wil of kun je niet duiken? Dan ben je net zo goed hartelijk welkom. In plaats van duiken kun je meedoen met de excursies aan de wal onder leiding van een gids. Of eindelijk dat boek eens uitlezen, zwemmen, snorkelen,etc. Deze reis is ideaal voor stellen waarvan de een wel en de ander niet duikt. Ieder geniet en doet zijn eigen dingen en toch samen op vakantie.

zeilvakantie Turkije

 

zeilvakantie turkije

 

zeilvakantie Turkije

 

Zeilvakantie Turkije

 

zeilvakantie Turkije