Fietsen en varen???

Een fietsvaarvakantie, dé ultieme manier om overdag op actieve wijze het veelzijdige Turkije te ontdekken en daarnaast heerlijk tot rust te komen aan boord van een luxe schip.

U verblijft op een luxe gület, een houten zeilschip, met aan boord plaats voor maximaal 16 gasten. Deze verblijven in ruime 2-persoonscabines met airco, allen voorzien van een eigen badkamer met aparte douche, toilet en wastafel.
Voor algemeen gebruik zijn er een zonnedek met 16 matrassen, een groot voordek met zitzakken en een achterdek met een lange eettafel waaraan de maaltijden gezamenlijk worden gebruikt. Binnen is er nog een grote salon met open keuken, waarin de kok zijn overheerlijke en veelzijdige maaltijden klaarmaakt.


Aan boord wordt u begeleid door de Nederlandse eigenaresse, zij zal u van alle nodige informatie voorzien.
Het schip zal voornamelijk op de motor van baai naar baai varen, de groep onderweg steeds brengend naar plaatsen van waaruit de fietsroutes zullen vertrekken. De meeste overnachtingen zullen ook in een baai plaats vinden zodat u optimaal kunt genieten van de rust en de natuur. Wat dacht u van een frisse duik voor het ontbijt?

Vijf dagen staat er een uitdagende fietsroute op het programma die in groepsverband zal worden afgelegd. Deze tochten worden begeleid door team van fietsfanaten in hart en nieren, die gespecialiseerd zijn in het fietsen.
De routes gaan dwars door de schitterende natuur met prachtige vergezichten. Langs overblijfselen van oude beschavingen en door pittoreske Turkse dorpjes. Kortom een actieve vakantie waarbij je écht iets van het land ziet.
De huur van de goedverzorgde MTB-fietsen met 27 versnellingen (Merk Scott, o.a. Scale 60) is bij de prijs inbegrepen.

Voor deze fietsvaarvakantie kunt u kiezen uit twee verschillende niveaus:
- Light: geschikt voor iedereen met minimaal een redelijke basisconditie, korte fietsroutes van ongeveer 2 tot 3 uur met kleine stijgingspercentages.
- Medium: geschikt voor ervaren fietsers met een goede conditie die bekend zijn met het fietsen in de bergen. Fietsroutes van 3 tot 5 uur met af en toe een flinke klim.

De routes variëren van 30 tot circa 75 km met af en toe wat langere en steilere hellingen in heuvel- en bergachtige gebieden. Als de dagafstand korter is, staan er meestal iets meer hellingen op het programma. De gemiddelde stijgingspercentages per klim ligt tussen 5 en 9%, meestal zijn de colletjes niet langer dan 5 km.
De dagtours hebben een recreatief karakter, er zullen regelmatig pauzes worden ingelast voor drinken en eten.
De tochten gaan zoveel mogelijk door de natuur, de bergen, de bossen of het platteland. Waar mogelijk worden grote wegen vermeden. We kiezen voor routes met tijd om te ontdekken, te relaxen, of een heerlijke duik in zee. We doen culturele bezienswaardigheden aan, je fietst er soms letterlijk doorheen, zoals onder andere oude archeologische plaatsen, een kilometers lang waterravijn of een oude verlaten Griekse stad.

Let op: Het dragen van een helm tijdens het fietsen is verplicht. Denkt u er dus aan om uw eigen helm, fietsschoenen (Shimano clipless PD) en -kleding mee te nemen.

zeilvakantie Turkije     zeilvakantie Turkije

 

Prijs: 1.295 euro per persoon

Bij deze prijs inbegrepen:
- Vluchten Amsterdam-Dalaman
- Luchthaventransfers
- Volpension, beginnend met diner op aankomstdag en eindigend met ontbijt op vertrekdag
- 5 x Uitdagende fietsroute, inclusief begeleiding
- Huur van MTB-fiets
- Nederlandstalige reisleiding

Niet inbegrepen:
- Boekingskosten (25 euro per boeking)
- 15 euro brandstoftoeslag per persoon
- Dranken aan boord en tijdens de lunches
- Reis- en/of annuleringsverzekering
- Fooi voor de bemanning (ong. 20 euro per gast) 

zeilvakantie Turkije

 

 

zeilvakantie turkije

 

 

zeilvakantie Turkije

 

 

zeilvakantie Turkije

 

 

zeilvakantie Turkije

 

 

zeilvakantie Turkije

 

 

zeilvakantie Turkije

 

 

Zeilvakantie Turkije