Profiel van de naturist

Naturisten komen uit alle lagen van de bevolking en is niet leeftijdsgebonden. Men ziet mensen van alle leeftijden, van baby tot bejaarde. De groep van jongvolwassenen is relatief ondervertegenwoordigd.

Toch is er juist voor deze groep jongeren al vanaf 1963 een aparte organisatie, de JNFN, die weekenden en vakanties organiseert.

Het naturisme is bedoeld als een vrijheid die je elders niet kent. Je bent vrij of je gekleed of ongekleed wilt zijn. Je hoeft dus niet altijd bloot op een naturistenterrein. Bijv. van pubers wordt het wel geaccepteerd dat zij een zwembroek dragen (niet altijd overigens). Uiteraard past de naturist zich aan als er medische redenen zijn of, zoals steeds vaker wordt geadviseerd, niet op het heetst van de dag bloot in de zon te lopen. Desalniettemin voelen de meeste naturisten zich het prettigst, wanneer de meerderheid van de aanwezigen bloot is.

Sommige naturisten geven de voorkeur aan een besloten naturistenterrein en hebben een hekel aan de openbare naaktstranden waar iedereen zomaar voorbij kan komen. De naaktstranden hebben echter voor veel mensen het voordeel dat de drempel veel lager is: iedereen wordt toegelaten en de toegang is meestal gratis.

Sommige naturisten zijn graag zo vaak mogelijk bloot, bijvoorbeeld als ze thuis zijn. Anderen gaan pas uit de kleren als de temperatuur zomerse waarden heeft bereikt. Sommigen kleden zich aan als er bezoek komt, anderen vinden dat de bezoekers het bloot moeten accepteren.

Een opmerkelijk evenement is de World Naked Bike Ride die jaarlijks op diverse plaatsen van de wereld gehouden wordt. Hierbij begeven mensen zich in een groep bloot op de openbare weg, niet met de intentie om anderen te shockeren, maar om ideologische redenen.

(bron: nl.wikipedia.org)

Zeilvakantie Turkije

 

 

zeilvakantie Turkije

 

 

Zeilvakantie Turkije