VISVAKANTIE


Mede op verzoek van enkele passagiers en visliefhebbers organiseren wij in 2012 speciale vis en zeilweken. De maanden september en oktober zijn uitermate geschikt voor het vissen. Het water koelt weer iets af waardoor de vissen meer richting de oppervlakte komen. Dit is duidelijk te merken door een toename van het aantal dolfijnen.
De Turkse kustwateren zijn rijk aan vis. De meest voorkomende soorten zijn tonijn, poon, harder, zeewolf, makreel, dorade, maar ook langousten, krabben en garnalen


Onze kapitein en kok zijn beide enorm enthousiaste vissers (zoals bijna alle Turken). Ze nemen u mee naar de beste stekjes die alleen zij kennen. Er kan gevist worden langs de rotsachtige stijle kust. Tijdens het zeilen met matige wind zal de snelheid ongeveer tussen de twee en drie knopen liggen. Ideaal om een paar sleeplijntjes achter de boot te hangen. Al lounchend op het comfortabele achterdek is het prettig wachten op de eerste aanbijt. De kans is groot dat tijdens het wachten de kok u een koud biertje komt brengen.
Pas wel op voor achterlangs passerende bootjes!


Tijdens deze reis kunt u uw eigen gevangen vis natuurlijk laten bereiden door onze chefkok