MARMARIS

De populaire vakantieplaats Marmaris ligt aan een grote, kristalheldere baai, en is de laatste jaren uitgegroeid tot één van de belangrijkste toeristencentra van Turkije. Aan de voet van de met dennen- en pijnbomenbossen bedekte heuvels staan talrijke vakantiehotels. In de oudheid heette deze stad Pyskos. De oude stadskern wordt evenwel door 16e eeuwse monumenten bepaald. Zo kunt u in de havenwijk een mooie burcht uit de Ottomaanse tijd bezichtigen. Marmaris heeft één van de grootste jachthavens van het Egeïsche kustgebied. Hier liggen veel luxe schepen en plezierjachten aangemeerd. De boulevard loopt vanaf de jachthaven helemaal door tot het 9 kilometer verderop gelegen Içmeler, het rustigere zusje van Marmaris.

ICMELER

was een kleine voorstad van Marmaris, die zich tegenwoordig tot een zeer prettig en ontspannend vakantieoord met heerlijke zandstranden ontwikkeld heeft. De afstand tot Marmaris bedraagt ca. 10 km en beide plaatsen zijn door middel van bussen en minibussen uitstekend met elkaar verbonden. Vanuit Içmeler loopt er een boulevard van ruim 9 kilometer naar de jachthaven van Marmaris. Perfect voor een wandeling!

Stranden & accommodaties
Het aan de zuidelijke Egeïsche kust gelegen Marmaris biedt lange zand- en kiezelstranden, die omgeven wordt door bergketens die met pijnbomen en Oleanderbomen bedekt zijn. De stranden rond Marmaris lopen langzaam in zee af waardoor ze uiterst geschikt zijn voor kleine kinderen.

Ontspanning & vermaak
Deze zeer levendige badplaats heeft in feite twee centra. Naast het oude centrum met de bazaar is er ook nog het toeristische centrum met een brede promenade met palmbomen en vele uitgaansmogelijkheden. Het nachtleven van Marmaris is erg spectaculair. U kunt swingende nachten doorbrengen in de vele discotheken, bars en clubs. Aan de boulevard zijn vele uitgaansgelegenheden te vinden maar ook in “Barstreet” is van alles te beleven.

DALYAN

Dalyan is van oorsprong een klein vissersdorpje aan de Turkse zuidkust. Het is een leuk kleinschalig plaatsje met diverse winkeltjes en restaurants. De Dalyan rivier verbindt Dalyan met de Middellandse Zee. Vanuit Dalyan en bijna elke locatie aan de rivier kijkt u uit op de prachtige rotsgraven, uitgehakt in de rotswanden aan de rivier. ’s Avonds zijn de graven verlicht hetgeen een prachtig gezicht is. Ongeveer acht kilometer ten zuiden van Dalyan ligt een 7 kilometer lang strand. Het strand is per boot of over de weg goed bereikbaar. Dalyan is een beschermd natuurgebied met name vanwege het feit dat verschillende schildpadsoorten het strand van Dalyan elk jaar verkiezen om daar hun eieren te leggen.

FETHIYE

Fethiye…weg van alle drukte op nog geen uur rijden van de luchthaven Dalaman. Fethiye is een mondaine stad die gebouwd werd in de jaren zestig. Fethiye telt momenteel zo’n 50.000 inwoners. Fethiye wordt door de velen niet alleen als strand bestemming gekozen, maar dient vooral als ideaal uitgangspunt voor de omliggende bezienswaardigheden en ruïnes uit het verre Lycische en Turkse verleden.

OLUDENIZ

Oludeniz is een van de 5 mooiste stranden van de wereld en het meest gefotografeerde strand van onze globe. Ölüdeniz ligt in een prachtige groene en ongerepte omgeving. Dit levert het wonderlijke resultaat op dat, zodra u uw hotel verlaat u binnen 10 minuten lopen midden in de weelderige groene natuur loopt. Het wereldberoemde parelwitte zandstrand is ideaal om te luieren maar er zijn ook genoeg activiteiten te ondernemen. De gezellige boulevard en kleine centrum bieden u voldoende vertier.

Ontspanning & vermaak
In Fethiye is de kenmerkende Turkse sfeer goed bewaard gebleven. Hier vindt u kleine straatjes met vele bazaars, Turkse theehuizen en een prachtige wandelpromenade. Fethiye bestaat eigenlijk uit twee delen: de oorspronkelijke stad met de kleine smalle straatjes en de nieuwe wijk Calis. Calis ligt op ca. 5 km van het centrum en heeft een langgerekt strand. Tussen Calis en Fethiye zijn uitstekende bootverbindingen per dolmus of taxibootje. Eén van de bekendste stranden is het „Blue Lagoon“- strand van Ölüdeniz, gelegen op ca. 14 km van Fethiye. `s
Avonds is er in Fethiye voldoende vertier en overdag vindt u hier de rust van een kleine badplaats.

Stranden
Het strand en de hotels liggen zo‘n 6 km van het centrum, in Calis Beach. Daar is er een mooi kiezelstrand omgeven door prachtige bossen. Fethiye is één van de beste locaties om te duiken in Europa. In Fethiye vindt u dan ook over diverse duikscholen. Ook voor de doorgewinterde duiker biedt het duiken hier wat bijzonders. U kunt onder water de mystiek van eeuwenoude ruïnes voelen en daarnaast hebben tal van vissen en schaaldieren hier hun wereld. Als u geluk heeft, is het zelfs mogelijk dat een dolfijn met u mee zwemt. 

BODRUM

Bodrum, de meest mondaine badplaats aan van de Egeïsche kust. Bodrum is de bestemming bij uitstek voor de echte Turkije liefhebbers, gelegen in een baai die terecht tot de mooiste baaien ter wereld behoort. Met zijn moderne jachthaven en het centraal gelegen middeleeuwse kasteel is het ook een plaats van vele tegenstellingen. Schilderachtige nauwe straatjes in het oude centrum van Bodrum gaan naadloos over in terrassen en hippe bars, traditionele muziek cafeetjes staan zij aan zij met de modernste discotheken, zoals de beroemde Halikarnas openlucht disco. Souvenirwinkeltjes en tapijtzaken, kebab zaakjes en typische visrestaurants, Bodrum heeft het allemaal en dat maakt het tot een levendig uitgaanscentrum en gezellige toeristenstad.

Stedentrip ISTANBUL

Istanbul is een bestemming die niet meer weg te denken is uit de ruime keuze die u heeft uit het citybreak aanbod. Met ruim 17 miljoen inwoners is Istanbul een mix van het authentieke Oosten met het moderne Westen.

Het maakt niet uit wat het doel van uw vakantie is, stedentrip Istanbul biedt het u allemaal. U vindt in deze wereldstad een rijke historie, en een indrukwekkende cultuur. Met haar trendy nachtleven, haar hypermoderne winkelcentra en de immense Grand Bazaar (met ruim 3000 winkeltjes) is Istanbul een magneet voor jong en oud.

Istanbul is ook een stad vol evenementen, de Formule 1 en het jaarlijkse Jazz – film en theaterfestival trekken tienduizenden bezoekers.

Beleef en ervaar een stedentrip Istanbul zelf en reserveer een stedentrip Istanbul die u nooit zal vergeten. 

zeilen turkije

 

zeilen turkije

 

zeilen turkije

 

zeilen turkije

 

zeilen turkije

 

zeilen turkije

 

zeilen turkije

 

zeilen turkije

 

zeilen turkije

 

zeilen turkije

 

zeilen turkije

 

zeilen turkije

 

zeilen turkije

 

zeilen turkije